Forældresamtaler

Forældresamarbejdet er nøglen til trivsel og udvikling, både for jeres barn men også for jer som forældre. I som forældre kender jeres barn bedst, og det er derfor vigtigt for os at kommunikere omkring hvad der foregår rundt om barnet. Det kan være alt lige fra en dårlig nat til en hård weekend. Dette er med til at vi bedre forstår barnet og barnets reaktioner.
Ligeledes bestræber vi os på at være i dialog med jer omkring hvad der sker med jeres barn i Regnbuen.

Vi bruger AULA som vores kommunikationsmiddel, men vi gør også meget ud af at tage en hurtig snak i garderoben ved aflevering og afhentning.  
Hjemmemiljøet er en vigtig læringsarena og har afgørende betydning for barnets udvikling. Nogle familier kan have behov for særlig støtte og guidning. Derfor er det vigtigt for os at skabe en god dialog, der har til hensigt at styrke et godt samarbejde.

Det formelle samarbejde

  1. Opstartssamtaler, ’Trygt og Sundt’, som faciliteters af en fast voksen fra Regnbuen og sundhedsplejen. Der tilbydes en samtale i hjemmet/Institutionen ved start i vuggestuen, og for tilflyttere til kommunen.
  2. Tre måneders samtale både i vuggestue og børnehave, for at høre om alt er som det skal være, og om samarbejdet mellem os fungerer efter forventningerne.
  3. Der bliver tilbudt en samtale ca. en gang årligt, typisk omkring barnets fødselsdag, dette både i vuggestue og børnehave.
  4. Forældremøder en gang årligt for alle, hvor vi typisk har et tema på dagsordenen i et fælles forum, valg til forældrebestyrelse og hvor forældrene derefter går ud i børnenes grupper for at høre mere om den nære dagligdag.